ARCO, een levende schande.

Brecht Arnaert is als monetair expert verbonden aan de Universidad Rey Juan Carlos te Madrid, en is sinds november 2013 de hoofdredacteur van MACRO Trends.  

Onder zijn leiding is het blad verschoven van een blaadje over goud en goudmijnaandelen, naar een gedegen blad over de gevaren van het monetaire systeem, en hoe zich daarop voor te bereiden.  

Hij schreef onderstaand artikel voor beurs.com. Hierin geeft Brecht Arnaert verduidelijking en zijn opinie over het ARCO-debacle. 

TIJDBOM DEXIA : the inside story

tijdbomdexia.jpg

Bernard Ardaen,

Interested in governance of banks, insurance companies and financial institutions in general. More particular in ethical, sustainable and coöperative business models and corporate culture.
Investigating permanently the relationships between the bank and its customers, shareholders and employees with an I on influence/consequences for the physical and social environment
Specialties: laws and regulations, general management and governance

Jos Leys onderzoekt epistemische en ethische aspecten van financieel gedrag. Hij studeerde wijsbegeerte en behaalde vervolgens een MBA. Hij was twintig jaar werkzaam in de financiële industrie, maar heeft steeds propere handen en nooit last van financiamorgana’s gehad.

Hij schrijft een recensie over Tijdbom Dexia en een hele doorlichting. ISBN 9789090266824

Klik op de link om deze boeiende samenvatting te lezen.

Paul Langham DEXIA vandaag.

DB + Euro 43 TRILLION DERIVATIVE BOOK + 3% MOVE IN UNDERLYING + EU DEXIA B BAILOUT = TOTAL WIPEOUT

DB + Euro 43 TRILLION DERIVATIVE BOOK + 3% MOVE IN UNDERLYING + EU DEXIA B BAILOUT = TOTAL WIPEOUT

Video afspelen

Overzicht door Paul Langham van Exact Trading over DEXIA vandaag.

Een vergelijking tussen de DB, Deutsche Bank en DEXIA, hoe men te werk gaat om de structuren bij te schaven en door bochten te wringen. Is enkel in het Engels gesproken, dan wel ondertitelt. Door een financieel expert uitgelegd in deze complexe materie, niet voor de leek misschien wel voor de geïnteresseerde.

zie voor meer info, www.exacttrading.com