top of page

De bank Dexia, wat kunnen we ons daarbij voorstellen? Hoe is het begonnen, wat waren hun eerste doelen? Hoe vertrouwd zijn we met die bank van achter de hoek op het marktplein? Toen werd ze groter dan zichzelf en het verhaaltje is uit. In de Wikipedia nota is er veel te lezen over zijn geschiedenis. 

Het standpunt van Belfius en een aantal FAQ (veel gestelde vragen) kan je terugvinden op de Belfius link.

Door het verleden van Dexia en de overname of redding van een deel van Dexia zit Belfius geheel verweven met de Arco-affaire.

Op alle Belgen rust een financiële waarborg van 54 miljard euro, waarvoor België garant moet staan en die dient op de ene of andere manier vergoed te worden. De belastingbetaler die denkt en argumenteert om niet betrokken te worden in de Arco-affaire zit met DEXIA vast aan een schuldenlast die 25 keer groter is dan de Arco-last van 1,5 miljard euro. Daar wordt zoveel mogelijk over gezwegen. Zullen we ooit de ware toedracht kennen van deze affaire? 

We verwelkomen de moedige persoon die voor 650000 gedupeerde burgers en de voltallige bevolking durft getuigen waarom en hoe dit is kunnen gebeuren.

Wat is FSMA?   FSMA is een toezichtsautoriteit op de financiële markten. Zij waarborgen transparantie naar de consument. 

Is Belfius meer dan een beperkte naamsverandering voor de Dexia entiteiten?

'Tijdbom Dexia' (Een uitgave van Periscoop Producties - Deadline BVBA)

'Tijdbom Dexia' (Een uitgave van Periscoop Producties - Deadline BVBA)

Video afspelen
constructie dexia.jpg
bottom of page